+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

A velencei fesztivál királynője

2017. május 26., péntek 10:14:27
A velencei fesztivál királynője

Joggal nevezhetjük a velencei fesztiválok királynőjének a regattát, melyet minden év szeptember első vasárnapján rendeznek meg. A dátum kiválasztása turisztikai szempontból mindenképpen optimális, hiszen a nyári szezon végére esik, ám még a tél réme távolról sem fenyegeti az utazni vágyókat.

A regatta „kettő az egyben”, igazi „instant” velencei fesztivál. Felvonulás, és verseny: egyszerre. Az első részben a felvonulásé a főszerep. Felsorakoznak a  pompázatosan megkomponált hajók, majd végigringatóznak a Grand Canalon, tiszteletet keltve a nézők seregében. A résztvevők kivétel nélkül középkori kosztümökbe bújnak, korhű ruházattal adózva a tradicionális eseménynek. A díszes, csillogó, fenséges gondolás felvonulást követően helyet kap a verseny, amely zajos, jókedvű bíztatásra sarkallja mind a versenyzőket, mind a nézőket. A megmérettetés során néhány feladat is megoldásra vár, melyek teljesítését egy fából készült faragott készülék regisztrálja.

A program végén a szűk, általában csendes kis utcácskák megtelnek a fiesta hangulatba mámorosodott ünneplő tömeggel. Az ének, a tánc, az öröm olyan elemi alkotóelemei a velencei fesztiválnak, melyek az eszenciáját adják.

Az egész város karnevált idéző hangulatban ég: a terek, sikátorok megtelnek nyüzsgő élettel, olaszokkal, és turistákkal. A lagúnák, és a tenger habjai is a jelenléttől fodrozódnak. A fantasztikus látványvilág mellett Velence gasztronómiai élményt is kínál mind ételei, mind italai, kávéi, borkülönlegességei által.