+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Mi is pontosan a Velencei Regatta?

2015. július 31., péntek 11:11:11
Mi is pontosan a Velencei Regatta?

A Velencei Regatta egy világszerte híres rendezvény, amely évről évre megrendezésre kerül. A Regatta pontos helyszíne Velence, időpontja pedig fix, vagyis minden évben, szeptember első vasárnapján veszi kezdetét a fergeteges versengés, amelyet aztán este egy hatalmas fesztivál is követ. A Velencei Regatta különleges hangulata elvarázsolja a messze földről érkező turistákat és a velencei lakosságot is.

A Regatta, Velence városának történelmi hajófelvonulása, amelynek gyökerei a 14. századig nyúlnak vissza. Első ízben ugyanis, 1315-ben rendezték meg a versenyt. Ekkoriban még Giovanni Sorazno dózse volt az uralkodó. A rendezvény apropója az volt, hogy Velencének, mint tengeri városnak, elengedhetetlenül fontos volt az, hogy képzett evezősei és tengerészei legyenek. A Regatta során, a környék evezősei és tengerészei összemérhették tudásukat, majd a legjobbakat megjutalmazták.

A verseny tétje igen nagy, hiszen, aki a Velencei Regattán győzedelmeskedik, az beírja magát Velence történelmébe! Bár évente megközelítőleg száz-százhúsz evezőverseny kerül megrendezésre, mégis a Velencei Regatta a legismertebb és a legnépszerűbb az emberek körében. Ez nem véletlen, hiszen a történelmi regatta számít az év legfontosabb és legnagyobb jelentőséggel bíró hajós felvonulásának.

A Velencei Regattát két fő részre lehet felosztani. A verseny kezdetén ugyanis, hajófelvonulást lehet megtekinteni. Ezek a hajók attól lesznek különlegesek, hogy ünnepi díszt öltenek, így mesés látványban lehet része annak, aki a felvonulást is figyelemmel kíséri. A Grand Canalon felvonuló díszes hajók legénysége középkori kosztümöt visel, amitől még varázslatosabb hangulat árad szerte a Regatta útvonalán.

Az izgalomra vágyó nézők sem unatkoznak a Velencei Regatta ideje alatt, hiszen a díszes hajók felvonulását követően, evezős verseny veszi kezdetét. Az evezős verseny több, különböző kategóriában kerül megrendezésre. A verseny a környékbeli települések legénységei között zajlik, kifejezetten jó hangulatban. Bevett szokás az, hogy az evezősök, hangosan és kirobbanó hangulatban bíztatják a saját csapatukat. Ennek köszönhetően, igazán izgalmassá és még szórakoztatóbbá válik a verseny, hiszen a csapatok minden erejükkel arra törekednek, hogy elsőként érjenek célba, és beírják magukat Velence történelmébe.