+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Velencei fesztiválok

2015. július 31., péntek 11:11:11
Velencei fesztiválok

Velence azon városok közé tartozik, amelyek igen gazdagok, turistacsalogató látványosságokban és rendezvényekben. A velencei fesztiválok több százezer látogatót vonzanak a településre, ami nem meglepő, hiszen a színes programajánlatnak köszönhetően, nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek is tartalmasan tölthetik el a szabadidejüket.

Velence leghíresebb és legnagyobb jelentőséggel bíró fesztiválja nem más, mint a Velencei Regatta. A Velencei regatta tulajdonképpen egy nagyszabású evezőverseny, amely díszes hajók felvonulásával kezdődik, és egy hatalmas bulival záródik, amelybe minden látogató be tud kapcsolódni. A felhőtlen hangulatban zajló Velencei Regatta minden évben, szeptember első vasárnapján kerül megrendezésre.

A festői, magával ragadó, rendkívül látványos verseny nem csak a turisták körében kedvelt, hanem a lakosság is kifejezetten nagy rajongást mutat az esemény iránt. A Grand Canale szeptember első vasárnapján megtelik, hiszen mindenki részese szeretne lenni a kora délutáni történelmi játékoknak.

Saját vitorlásaikkal jelennek meg az emberek, hiszen senki sem szeretne kimaradni a fergeteges versenyből. A Regatta során, a felvonulás élén egy 1500-as évekből származó, jellegzetes Bucintoro halad, amely a Serenissimát hivatott jelképezni. Ez a tipikus hajó ábrázolja az 1489-es esztendőben létrejött fogadtatást, amely Caterina Corsaro tiszteletére zajlott egykoron. Caterina ugyanis, feleségül ment a Ciprusi királyhoz, aki így lemondott a trónról Velence javára. A nagyszabású történelmi esemény tiszteletére rendezik meg a Regattát, a 16. századtól kezdődően minden egyes évben.

A felvonulás után kezdődik az igazi verseny, amikor is a vitorlások összemérhetik gyorsaságukat és stabilitásukat. A vitorlásversenyen a nézőközönség is aktívan részt vesz, hiszen hangos kiabálással, lelkes szurkolással biztathatják kedvenc csapatukat. A verseny tétje igen nagy, hiszen, aki nyer, az egy életre beírja magát Velence történelmébe.

A Velencei fesztiválok közül érdemes még kiemelni a Festa del Redentore, vagyis a Megváltó Ünnepét. A Megváltó Ünnepe szintén nagyon kedvelt fesztiválnak számít a Vizek Városában. A fesztivál minden év júliusának harmadik hétvégéjére esik. Az ünnepség apropója nem más, mint a pusztító pestisjárvány vége. Az 1500-as években pusztító pestisjárvány, több tízezer ember halálát okozta, így egyfajta isten csapásának tartották az emberek.

Az 1576-os esztendő során, a dózse templomot építtetett. A templom alapkövét 1577. május 3-án tették le, majd ezen év júliusának harmadik hétvégéjén már kijelenthették, hogy Velence fertőzésmentessé vált. Az emberek egyfajta csodaként, Isteni jótettként tekintettek a fertőzés megszűnésére. A Megváltó Ünnepét innentől kezdve, minden év júliusának harmadik hétvégéjén megtartják, hálát adva a járvány véget érésének.

Velencei Regatta Foglalás

Velencei regatta 2019
Indulási időpontok

Velencei Regatta


Non-Stop utazás
Non Stop
2019. augusztus 31 - szeptember 2.

12.900 Ft
Foglalás

Velencei Regatta


3 nap / 1 éj
1 éj szállással
2019. augusztus 31 - szeptember 2.

22.900 Ft
Foglalás

Velencei Regatta


3 nap / 2 éj
2 éj szállással
2019. augusztus 31 - szeptember 2.

36.900 Ft
Foglalás