+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Velencei programajánló: A Regatta csodája

2015. július 31., péntek 11:11:11
Velencei programajánló: A Regatta csodája

Velence azon városok egyike, ahová szinte minden ember szeretne életében, legalább egyetlen alkalommal eljutni. A mesés, vízzel borított utcák, a romantikus gondolák, és a megannyi történelmi emlék évről évre, több millió embert csábít a „víz városába”.

Az „Adria királynőjeként” is becézett település színes programajánlata is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ennyire népszerűvé válhatott a csodás város. A Velencei programok közül, talán a legnagyobb és a legismertebb a Regatta nevet viselő, évről évre megrendezésre kerülő evezőverseny. Velencében evezőversenyekből nincs hiány, ám mégis, a Velencei Regatta kiemelkedik a versenyek közül. A Regatta ugyanis, jóval többet jelent a velencei emberek számára, mint a többi, átlagos evezőverseny.

A Velencei Regattának külön történelme van. Immáron több száz éve rendezik meg minden év szeptemberének első vasárnapján. Ez a szokás a 16. században kezdődött el, és mindmáig tart. A Regattát már a 16. század előtt is megrendezték, ám akkoriban még nem volt rendszeres a verseny. Az első Velencei Regatta 1315. január 10-én zajlott le, Giovanni Sorazno dózse uralmának ideje alatt. A látványos verseny gyökerei tehát, jóval korábbra, a 14. századba nyúlnak vissza. A történelmi Regatta ezért is fontosabb és népszerűbb ,mint a többi evezősverseny. A Velencei Regatta jelentőségét még tovább növeli az, hogy a 16. században, ezzel az eseménnyel ünnepelték meg Caterina Cornaro, ciprusi királynő Velencébe való hazaérkezését. Ez ugyanis azt jelentette, hogy Ciprus szigete és a Mediterráneum tulajdonjoga Velencét illeti meg. Ettől a jelentőségteljes eseménytől kezdve rendezik meg évről évre a Regattát, szeptember első vasárnapján.

A fontos esemény emlékének tisztelegve, idén is megrendezésre kerül a Velencei Regatta, a velenceiek és a turisták legnagyobb örömére. Pompás hajófelvonulás, majd izgalmas evezőverseny kápráztatja el a látogatókat, így, aki szeptember első vasárnapján Velencébe érkezik, garantáltan nem fog unatkozni. A Regatta olyan csodálatos élményt tartogat a nézők számára, amelyet egészen idáig még soha sehol sem éltek át. A Regatta különlegességének és feledhetetlen hangulatának megtapasztalása után, garantált, hogy évről évre vissza akarunk majd térni a mesés város történelmi eseményére. A Velencei Regatta ugyanis, megbabonáz és rabul ejt!