+36 1 322 0032 | BELÉPÉS
travelorigo.com

Velencei utak

2017. május 26., péntek 9:09:20
Velencei utak

Az Adria királynője, azaz a Velencei utak megannyi színpompás látnivalót, programot kínál a turisták számára. E csodálatos gyémánt a süllyedés, a tengerszint növekedése, és az elmocsarasodás következtében veszélybe került. Megmentésére folyton-folyvást újabb, és újabb mentőötleteket dolgoznak ki eddig inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. A magas vízállás, azaz az acqua alta évente többször is bekövetkezik, jobbára a téli hónapokban. Ekkor az utcákat, tereket elönti a tengervíz, melyhez a helyiek nagyon jól alkalmazkodtak, hozzászoktak, számukra ez teljesen természetes. A különböző turisztikai információs pontokon acqua alta térképeket lehet vásárolni, melyek mutatják az utat a nem elöntött területekre, azaz Velence magasabban fekvő részeire.

A velencei utak szépségét az is mutatja, hogy a fény városának közvetlen környezetében további gyöngyszemeket fedezhetünk fel – teret adva a további nézelődésnek. Közvetlen közelben található a Lido di Venezia nyaralóhely. Szintén elérhető távolságban rálelhetünk Bibionéra, de csak néhány km Caorle, Lido di Jesolo, Sottomarina,. Kicsit nagyobb ugrásnyira, kb. másfél órányira helyezkedik el Grado, míg háromórányi utazást követően csobbanhatunk is Lignano tengerpartján a hűsítő tengerbe. Buránó sem utolsó szempont, ha már a velencei utakat vesszük számításba, és 115 km ide, vagy oda a híres-neves Veronát is érdemes meglátogatnunk.

Ha mindez nem lenne elég, és elvágynánk egy közeli, másik országba, akkor ezt könnyedén megtehetjük, s komppal célba vehetjük Horvátországot, azon belül is Rovinj, Pula, Porec településeket.